Un leagan, ceai si peisaj ca in vise

Untitled

 

DSC_7646

Pe atunci statea la Caro, in Bucuresti, un hotel situat pe marginea lacului Tei, inconjurat de verdeata crescuta si ingrijita intr-un mod placut care iti fura privirea. Totul era de un verde curat care ma ducea usor cu gandul la copilarie si la serile petrecute la bunici. Arhitectura hotelului nu m-a dat pe spate dar mi-a placut. Am ramas fascianata de curtea din spate unde cred ca as putea sa stau non stop sa citesc, sa beau ceai si sa ma relaxez. Chiar acolo se afla acest leagan.

Imagineaza-ti: e dimineata tarzie, in jurul orei 10, dupa ce ti-ai luat micul dejun in sala de mese iti poti servi cafeaua si te poti relaxa pentru o doza de energie. Leaganul ma duce usor, melancolic, cu gandul la amintirile placute din viata mea. Confort, relaxare, stare de bine, o viata noua si lipsita de griji departe de agitatia zilnica.

Era dupa-amiaza tarziu cand am intrat in incinta hotelului. Doua doamne cochete si foarte primitoare ne asteptau la receptie. Ne indrepatam usor spre camera, ne lasam bagajele si incepem sa exploram frumusetea hotelului. Cum ieseai pe stanga era un loc amenajat in stil clasic, parea ca acolo se vor intalni oameni, la costum, unde pot vorbi despre afaceri la un pahar de whisky, fumand un trabuc. Deasupra atarna gratios un candelabru imens cu mii de pietre stralucitoare care proiectau lumina atat de frumos chiar in mijlocul acelui “bussines corner”. Era gol, linistit si placut.

Poate sunt prea visatoare si imi place sa transform orice loc intr-o poveste. Priveste verdele ametitor al brazilor frumosi ingrijiti care iti fura privirea instant. N-ai cum sa nu te indragostesti de acest loc minunat. Locurile in stil vechi, cu o arhitectura putin mai aparte fata de ce vezi zilnic prin oras ma duc cu gandul la anii 70-80, ma duc cu gandul la lux, la oameni de afacceri care se imbraca zilnic la costum si isi citesc ziarul pe terasa din spate in fiecare dimineata in timp ce isi savureaza micul dejun alaturi de sotiile lor cochete, aranjate, care poarta mereu palarie pentru a se proteja de soare. Chiar in timp ce imi imaginam observ in dreapta mea un grup de barbati costumati, la patru ace care discutau interesati despre acest loc. Unul dintre ei vorbea la telefon. Dupa cateva minute de dezbateri s-au retras continuand discutiile in interior. Nu e exact ce imi imaginam, dar pe aproape.

As fi dat orice sa fi trait in acea perioada care ma fascineaza atat din punct de vedere vestimentar, arhitectural cat si din punct de vedere al discutiilor si preocuparilor din acea vreme. Sunt un fan inrait al filmelor din acea perioada, poate chiar si mai vechi, poate chiar cele alb-negru in care joaca actori faimosi ca Audrey Hepburn, Humphrey DeForest Bogart, Charles Chaplin, David Niven, Steve McQueen si multi altii.

DSC_7556

DSC_7563

DSC_7573

DSC_7568

DSC_7548

 

 

DSC_7616

DSC_7604

DSC_7612

DSC_7602

DSC_7615

DSC_7588

DSC_7617

DSC_7585

DSC_7577

DSC_7633

DSC_7627

GET THE LOOK 

dress : MANGO

shoes : DEPURTAT.RO

choker : ZARA

sunglasses : NEW YORKER

bracelet : HM

DSC_7640