Tu esti cea care a invatat norii sa planga

edit1

TOÁMNĂ,toamne,s. f. Anotimp care urmează după vară și precedă iarna, cuprinzând (în emisfera boreală) intervalul dintre 23 septembrie și 22 decembrie, caracterizat prin scăderea treptată a duratei zilei, însemnate precipitații și veștejirea vegetației. ◊ Loc. adj.De toamnă = care se face sau se întâmplă toamna, care este necesar sau caracteristic acestui anotimp. ◊Loc. adv.Astă-toamnă = în toamna trecută. La toamnă = când va veni toamna; în timpul toamnei viitoare. De (cu) toamnă = fiind încă toamnă. Pe (sau în) toamnă = când a sosit (sau când va sosi) toamna, pe timpul toamnei. Până la toamnă = până la începutul toamnei. ♦ (Adverbial; în forma toamna) în timpul toamnei. – Lat.autumnus.

 

Am pus de ceai. Miroase a vanilie in toata casa. Am aprins lumanarea si m-am asezat intr-un mic coltisor (my cozy corner). Toamna e momentul sa inlocuiesti cafeaua de dimineata cu ceai. Toamna e timpul sa iti lasi imaginatia sa curga, este ultimul zambet al anului motiv pentru care trebuie sa profitam si sa ne bucuram din plin. Cum stai azi cu motivatia? Unii spun ca aceasta perioada ii intristeaza si ca astenia de toamna i-a cuprins in totalitate. Altii, ca mine,  se bucura de fiecare moment, de fiecare frunza cazuta, de fiecare adiere de vant si picatura de ploaie. Iar restul… ei bine restul sunt blocati in rutina zilnica si nu realizeaza ce au de pierdut.

unii oameni merg prin ploaie, altii doar se uda.

Sentimentele tulburate de ploaia care-mi bate-n geam m-au facut sa le transcriu aici, in jurnalul meu online. Ploaia imi bate la usa. Gratioasele picaturi ale ploii cad, una cate una, atingand geamurile si reimprospatand aerul. Sunt fericita. Ploaia ma face fericita. Lacrimile de bucurie nu pot fi reprezentate mai bine decat acum. Ploaia cu ale ei picaturi imi ating fata, ma urmaresc pretutindeni. Eu fug, ma ascund dar ea ma urmareste. Coplesita de senimtentele starnite realizez ca nu am unde sa ma ascund. Sinceritatea nu este optionala. Ea ma cunoaste, ma stie, in fata ei sunt precum o carte deschisa. Nu am unde sa fug. Nu am unde sa dispar. Ea va fi cu mine pretutindeni.

Ah! Dar mirosul ei! Cum poate fi descris mai bine? Nimic nu miroase mai bine ca ploaia. Aceste zile ploioase de toamna ma duc cu gandul la copilarie, cand stateam in casa la povesti, la cald, cu o cana de ciocolata calda si familia care imi este mereu alaturi. Stateam si ascultam cum picaturile atingeau nervos pamantul, sarutand-ul de parca i-ar fi fost dor. Povestile interminabile spuse de bunici ma adormeau usor usor cu sunetul ploii pe fundal. Erau cele mai frumoase vremuri. Ploaia este cel mai bine descrisa in poezii, cantece sau de ce nu si in picturi. Pictorii, scriitorii sunt unele dintre cele mai sensibile persoane. Chiar daca nu sunt nici una din cele descrise mai sus imi place sa ma simt ca si cum as fi un pictor care isi “deseneaza” imaginatia prin cuvinte, pe blog.

Va multumesc ca ma cititi! Love you all!

 

edit2

edit3

edit4

edit5

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *